Windows 8 tip: MKV's en andere soorten videobestanden afspelen in Windows 8

Maak je PC klaar voor alle soorten audio en video

Door


Inleiding

Standaard biedt Windows 8 ondersteuning voor meerdere soorten audio- en videobestanden. Zo worden MP3's, AVI's en MP4's out-of-the-box ondersteund. Er zijn echter ook veel formaten die Windows 8 standaard niet kan afspelen. Bijvoorbeeld de in het minder legale circuit populaire MKV-bestanden kun je zonder het installeren van extra zogenaamde codecs niet kunnen afspelen.


Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om je Windows 8 computer vrijwel alle denkbare soorten audio- en video-bestanden te laten afspelen. Het Shark007 Codec Pack  voor Windows 8 bevat alles wat je nodig hebt om de mediaondersteuning van je computer op topniveau te krijgen, zonder overbodige poespas. Daar komt bij dat de standaardinstellingen van die Shark007 Codec Pack ook uitstekend zijn. Het is zodoende echt een kwestie van installeren en klaar.

Let bij de installatie wel op. De maker van het codec pack wil graag een centje bijverdienen door tijdens de installatie direct een nare browserplugin te installeren. Gelukkig kun je dat tijdens de installatie uitvinken. Wil je de maker van het codec pack toch financieel bedanken voor al zijn moeite om een perfect voor Windows 8 geschikte combinatie van codecs te maken, dan is de donatieknop op zijn website wat ons betreft een betere methode.

Voor de kenners: het Shark007 Windows 8 codec pakket is primair gebouwd ronde LAV splitter en de LAV audio en video codecs, gecombineerd met DirectVobSub voor ondertitels. In de Settings Application kun je zelf de standaard instellingen nog aanpassen, bijvoorbeeld als je wil dat bepaalde digitale audioformaten via SPDIF of HDMI worden gebitstreamed.


WindowsInfo.nl maakt gebruik van cookies.