Windows 8 tip: Windows razendsnel afsluiten

Schakel Windows met een druk op de knop uit.

Door


Windows snel afsluiten

Wil je heel snel Windows afsluiten, dan kun je gebruikmaken van deze tip. Windows 8 wordt geleverd met een programma shutdown.exe waarmee je allerlei mogelijkheden hebt om je computer uit te schakelen. Niet in de laatste plaats, je computer direct zonder verdere handelingen afsluiten.


Met dit commando kun je je computer direct uitschakelen:

Shutdown.exe -s -t 00

Dit kun je direct invoeren in het Startscherm en je computer begint direct met uitschakelen. Maar wat misschien nog handiger is: een knop in je taakbalk of in het Startscherm. Dat kun je zelf eenvoudig maken.

Ga naar een plaats waar je een snelkoppeling kunt plaatsen. Bijvoorbeeld in je folder Documenten. Druk op je rechtermuisknop en kies:Nieuw->Snelkoppeling maken.In het venster wat je nu te zien krijgt kun je bovenstaande code direct invoeren. Druk op Volgende, geef de snelkoppeling eventueel een andere naam.

Het icoon van de snelkoppeling kun je ook vervangen door een ander, herkenbaarder icoon. Klik op met de rechtermuisknop op de snelkoppeling, en selecteer Eigenschappen. In het venster wat je nu te zien krijgt zie je een knop voor het Pictogram. Klik daarop, je krijgt nu een foutmelding en daarna krijg je een set iconen te zien die je kunt kiezen voor de snelkoppeling. Het rode schakelaar pictogram is wellicht een passende keuze.

Daarna kun je het icoon aan het Startscherm of aan de taakbalk vastmaken, door met je rechtermuisknop op de snelkoppeling te klikken en Vastmaken aan Start of Vastmaken aan Taakbalk te selecteren.Hieronder zie je het eindresultaat: een makkelijk toegankelijke uitschakelaar in het Startmenu van Windows 8.


WindowsInfo.nl maakt gebruik van cookies.