Workshop: Maak je Windows 8 PC of tablet geschikt voor kinderen met Family Safety

Je kinderen veilig aan de slag dankzij ouderlijk toezicht in Windows 8

Door


Gebruiker aanmaken

Allereerst moet je een nieuw gebruikersaccount voor je kind aanmaken. Daarvoor ga je naar het Gebruikers onderdeel van het Pc-instellingen scherm. Open daarvoor de charms (invegen vanaf rechts of Windows+C), klik op Instellingen en daarna onderin op Pc-instellingen.

Op de gebruikerspagina van het instellingenpaneel klik je onderin op Een gebruiker toevoegen.

In het nu verschijnende scherm om een gebruiker toe te voegen moet je standaard een e-mailadres invoeren om een gebruiker met Microsoft account toe te voegen. Zeker voor een klein kind maak je vermoedelijk liever geen Microsoft Account aan. Klik daarom onderin op de optie Aanmelden zonder Microsoft Account. In het volgende scherm bevestig je dat voor op de knop Lokaal account te klikken.

Voer nu de naam voor het account in en eventueel een wachtwoord. Het overigens niet verplicht om een wachtwoord in te geven. Laat je het leeg dat kan het kind inloggen door simpelweg op zijn foto te klikken wanneer de PC wordt opgestart.

In het laatste scherm van het stappenplan om account toe te voegen, vink je de optie Is dit een account van een kind? Schakel Ouderlijk toezicht in om rapporten te krijgen van het pc-gebruik van het kind aan en daarna klik je op Voltooien.


WindowsInfo.nl maakt gebruik van cookies.