Windows 8 tip: Breng het startmenu terug.

Het Windows 7 startmenu in Windows 8 dankzij Start8

Door


Vroeger was alles beter...

Ondergetekende mist het geen moment meer, maar het ontbreken van het startmenu is voor velen een reden om nog niet van Windows 7 naar Windows 8 over te stappen. Microsoft heeft graag dat iedereen van het nieuwe, full-screen startscherm gebruik maakt, ook voor het opstarten van desktopapplicaties. En hoewel dat startscherm onder meer dankzij de live tiles zeker zo z'n voordelen heeft, blijft het oude startmenu voor wie puur op de desktop werkt wellicht handiger.


Er zijn inmiddels verschillende utilities om een ouderwets startmenu terug te krijgen in Windows 8, maar daarvan is Start8 van Stardock zonder twijfel de beste en de mooiste, al is het maar omdat het startmenu qua ontwerp helemaal aansluit bij Windows 8. Verder is Start8 op vele manieren aan te passen, niet alleen optisch, maar ook voor wat betreft welke programma's en andere opties getoond worden. Simpelweg mogen we stellen dat alles wat je in Windows 7 met het startmenu kon, met Start8 ook mogelijk is.

Voor het geld hoef je het niet te laten: Start8 kost $ 4,99, dus omgerend nog geen vier euro. Je kunt hier een 30-dagen proefversie downloaden.


WindowsInfo.nl maakt gebruik van cookies.