Windows 8 Tip: Scherm draaien uitschakelen

Voorkom dat Windows schakelt tussen portret- en landschapsmode

Door


Roteren voorkomen

Bij Windows 8 draait het naast een groot aantal veranderingen in de gebruikersinterface ook om gemak. Het is vreemd dat je smartphone in een paar tellen je weet te vertellen waar hij is en waar je in je omgeving een bakker of benzinepomp kunt vinden, maar dat je vele malen krachtigere Windows-computer dat niet kan.


In de nieuwste generatie Windows computers en tablets worden daarom steeds meer sensoren ingebouwd. Sommige zijn heel praktisch: een gps bijvoorbeeld die de locatie van je computer kan bepalen. Een andere sensor is een oriëntatiesensor, zo weet de computer in welke stand je hem houdt. Voor tablets is dat heel praktisch, want zo kan het apparaat schakelen tussen landschaps- naar portretmode. Voor laptops zonder aanraakscherm is dat misschien wat minder handig. Als je je computer dan even onhandig vasthoudt dan draait het scherm om.

Het draaien van het scherm kun je eenvoudig uitschakelen in het instellingenvenster van Schermresolutie. Als je daar ‘Het scherm automatisch laten draaien uitvinkt voorkom je dat het scherm schakelt tussen landschap- en portretmode.

 


WindowsInfo.nl maakt gebruik van cookies.